آرشیو مطالب
نوسازی ماشین ابزار CNC
نوسازی ماشین ابزار CNC
در این مقاله از ماشین سازی کاوه درباره نوسازی ماشین ابزار CNC به بیشتر سوالات شما پاسخ داده ایم و اطلاعات جامع و کاملی گردآوری کرده ایم ، پس تا انتهای مقاله همراه با ماشین سازی کاوه باشید و درصورتی که سوالی در ذهن شما باقی ماند میتوانید با پشتیبانی ماشین سازی کاوه تماس بگیرید و بصورت رایگان مشاوره دریافت کنید .، با پیشرفت تکنولوژی و گسترش استفاده از رایانهها در صنعت، ماشینکاری با استفاده از ماشین آلات CNC امروزه به یکی از ارکان مهم صنایع مختلف تبدیل شده است. در حال حاضر این تجهیز در طیف گستردهای از صنایع مثل هوا و فضا، ساخت و همچنین پزشکی و حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرد. این تجهیزات به پشتوانه دقت، سرعت و انعطاف پذیری بیشتر خود را به یکی از عناصر سازنده در صنایع مختلف تبدیل کردهاند. به گونهای که خواب این تجهیز میتواند به مثابه توقف خط تولید باشد. نوسازی ماشین ابزار CNC یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. CNC ها طبق گزارشهای منتشر شده در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۶۷ میلیارد دلار اندازه بازار داشتند که انتظار میرود تا سال ۲۰۲۷ با رشد ۷.۳ درصدی مواجه شود. ارقام مذکور به شکلی دیگر موکد ادعای اهمیت فراوان این تجهیزات و توجه ویژه به امر تعمیر و نگهداری CNC به عنوان ضامن بازگشت سرمایه میباشد.
همچنین میتوانید محصولات ماشین سازی کاوه را مشاهده کنید .
نوسازی ماشین ابزار CNC
تعمیر و نگهداری CNC مانند هر تجهیز دیگر به استراتژی مناسب، زمانبندی دقیق، تکنسینهای کارآزموده، موجودی قطعات یدکی و مستندات جامع نیاز دارد. اجرای صحیح تعمیر و نگهداری CNC مستلزم به کارگیری موثر استراتژیهای نگهداری و تعمیرات در کنار پرداختن به نکات فنی تعمیر و نگهداری CNC میباشد. به گفته منابع صنعت، با استفاده از یک سیستم تعمیر و نگهداری CNC هوشمندانه میتوان هزینهها را تا ۱۸ درصد کاهش داد. انجام اقدامات پیشگیرانه در امر تعمیر و نگهداری باعث صرفهجویی در وقت و هزینه میشود. یک برنامه تعمیر و نگهداری موثر ضمن جلوگیری از توقفهای آنی و بروز خسارات زیاد به واسطه خواب دستگاه، چرخه عمر تجهیز و هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش میدهد.
ماشینکاری CNC را میتوان به عنوان یک روش تولید در صنایع مختلفی مانند هوافضا، ساخت و ساز، کشاورزی و خودروسازی تعریف کرد. این روش شامل بسیاری از فرآیندهای شیمیایی، مکانیکی، حرارتی و الکترونیکی توسط رایانه میباشد. امر تعمیر و نگهداری CNC با توجه به این که این تجهیز معمولا به صورت سفارشی تولید میشوند و کاربردهای مختلفی دارد، با ملاحظات اختصاصی و دقت نظر بیشتر برای انجام اقدامات پیشگیرانه و همچنین انجام تعمیرات هوشمندانه برای کاهش زیانهای مالی و افزایش حاشیه سود همراه است. برای انجام بهتر تعمیر و نگهداری CNC لازم است نکات زیر به صورت عمومی برای هر یک از انواع این تجهیز رعایت شود:
پیگیری یک برنامه تعمیر و نگهداری متناسب با تجهیز: برنامه مذکور باید در مواقعی اجرا شود که توقف دستگاه را به همراه نداشته باشد. همچنین کاهش هزینه و جلوگیری از اتلاف منابع را مدنظر قرار داده باشد.
ایجاد سیستم بازرسی توسط اپراتور: هر اپراتور درک کلی از وضعیت و عملکرد دستگاه دارد. لذا سیستم ثبت اطلاعات وی، میتواند نقش به سازایی در اتخاذ تصمیم در امر تعمیر و نگهداری CNC داشته باشد.
وجود قطعات جایگزین: به واسطه سفارشی بودن بسیاری از قطعات این تجهیز، لازم است که قطعات مشابهای در انبار وجود داشته باشد تا در صورت خرابی در کمترین زمان ممکن تعمیرات صورت پذیرد.
ثبت مستندات: ثبت پیوسته فرآیندها، حوادث بلقوه و وضعیت عملکردی تجهیز، در انجام موثر تعمیر و نگهداری CNC بسیار راهشگا است.
جایگزینی تجهیزات قدیمی: به واسطه وجود سیستم ثبت وقایع این امکان فراهم میشود که به صورت تدریجی تجهیزات قدیمی و ناکارآمد تعویض شوند تا از خسارتهای مالی احتمالی جلوگیری به عمل آید.
در بعد دیگر تعمیر و نگهداری CNC، ساختار و عملکرد هر یک از انواع این تجهیز قرار میگیرد. به واسطه تفاوت در کاربرد و طراحی، تعمیر و نگهداری هر تیپ از این دستگاه نکات ویژه مربوط به خود را دارد. از طرفی ساختار متفاوت به خرابیهای گوناگونی در طیف گسترده این تجهیز منجر میشود. با شناخت هر چه بهتر این خرابیها میتوان بخش فنی تعمیر و نگهداری CNC را بهتر پوشش داد.
معرفی ساختارو عملکرد انواع CNC
دستگاههای کنترل عددی کامپیوتری امروزی که به صورت مجزا CNC نامیده میشود، کاملا خودکار هستند. همه آنها به فایلهای دیجیتال شامل دستورالعملهای برش نیازمند هستند. فرآیند ماشینکاری CNC با طراحی قطعات در نرمافزار CAD آغاز میشود. مدل سه بعدی ابعاد و همه خصوصیات لازم نهایی را تعیین میکند. برخی از این برنامهها در بسته CAD-CAM قرار دارد، بنابراین ادامه فرآیند در همان برنامهها ادامه میبابد. در غیر این صورت مدل طراحی شده در CAD به نرمافزار CAM منتقل میشود. نرمافزار CAM مدل را برای کل مراحل ساخت آماده میکند. بعد از اتمام این مرحله یک برنامه CNC برای ساخت فیزیکی شکل میگیرد. درواقع این برنامه مجموعهای از مختصات است که مسیر برش را تعیین میکند. در گام بعدی پارامترهای کلیدی شامل سرعت برش، ولتاژ و دور در دقیقه انتخاب میشود. در آخر نرمافزار جهتگیری و قرارگیری قطعات نسبت به ماده اولیه را انجام میدهد. سپس همه این اطلاعات به زبان قابل فهم ماشین آلات با کدهای M و G ترجمه میشود.
اجزای یک دستگاه CNC
یک دستگاه CNC به طور کلی شامل اجزای زیر میباشد:
بستر: نوعی از قطعات سخت شده ماشین است، زیرا ابزار از طریق بستر برش CNC، حرکت میکند.
سرپوش: قسمت اصلی دستگاه است و با استفاده از یک موتور اسپیندل اصلی را حرکت میدهد.
دنباله: دنباله یا پایه برای اعمال پشتیبانی بر روی محور طول چرخش برای قطعه کار استفاده میشود.
ماسوره: تنظیم کننده قطعه کار بین مراکز در برشکاری است.
پدال: از طریق این جزء در عمل ماشینکاری CNC گیره قطعه کار باز و بسته میشود.
چاک: نوع خاصی از گیره است که برای نگهداری جسمی با تقارن شعاعی استفاده میشود.
کنترل پنل: در ماشینکاری CNC برای تعریف دستورات و اعمال تنظیمات به کار میرود.
برجک ابزار: بر روی این بخش، ابزارهای مختلف ماشینکاری CNC قطعات نصب میشود.
المانهای مختلف سیستم ماشینکاری CNC
یک سیستم ماشینکاری CNC شامل بخشهای زیر است:
برنامه: کدهای مربوط به ماشین هستند.
Tape reader: به عنوان یک دستگاه ذخیره سازی برنامههای ماشینکاری استفاده میشود .
مینی کامپیوتر: واحد کنترل ماشین نامیده میشود و برای خواندن و تفسیر دادههای ورودی به کار میرود.
سروو سیستم: این سیستم سیگنال کنترل را دریافت میکند. دریافت سیگنال کنترل توسط سیستم سروو به دو صورت حلقه باز و حلقه بسته انجام میشود. در سیستم حلقه باز، دستورالعملهای برنامه ریزی شده از طریق ورودی به کنترل کننده وارد میشود. در حالی که در نوع حلقه بسته یک سیستم بازخورد برای خروجیها تعریف شده است.
سخن پایانی :
ماشین سازی کاوه با سال ها تجربه در تولید دستگاه های CNC میتواند شما را در امر خرید این دستگاها بصورت حرفه ای یاری کند ، کافی است با پشتیبانی گروه صنعتی کاوه تماس بگیرید .